Filmtett MOBIL

Elkezdődött a jelentkezés a Filmtett 2018-as alkotótáborába

14 napja   // kárpát-medence

A Filmtett Egyesület meghirdette idei filmes alkotótáborának első felhívását pályakezdő forgatókönyvíró-rendezők, valamint animációs rendezők és animátorok számára.

A nyári workshop helyszíne a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászló, időpontja 2018. július 30 – augusztus 10. A táborba való részvételre 18-35 éves, Kárpát-medencei magyar fiatalok pályázhatnak.

Az idei tábor témája/vezérmotívuma a testvér. Jelentkezni rövid forgatókönyvekkel lehet, amelyek közvetlenül vagy valamilyen szimbolikus formában kapcsolódnak ehhez a témához. A pályázatokat március 30-ig kell beküldeni, részletek itt. A legjobb pályázatok benyújtói forgatókönyv-fejlesztői hétvégén vehetnek részt május 3. és 5. között Budaörsön.

A képzést Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap 2016-os Inkubátor Programjának egyik mentora (Free Entry), Köbli Norbert forgatókönyvíró (A vizsga, A berni követ, Örök tél), Szabó Iván forgatókönyvíró, egyetemi adjunktus (Vespa, Az állampolgár), Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója, Vácz Péter, animációsfilm-rendező vezeti.

A Filmtett Workshop többi alkotócsoportjának (operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető, színész, rendezőasszisztens) pályázati kiírása március végén várható.

Hogy miért érdemes táborba jönni? Hadd magyarázza el Pálfi György, Patrovits Tamás, illetve Várhegyi Rudolf.

 

Kapcsolódó hírek

Erdélyben készült diákfilmeket is vetítenek a 4. Magyar Filmhéten

Erdélyben készült diákfilmeket is vetítenek a 4. Magyar Filmhéten

Szabó István Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével nyílik február 7-én a 4. Magyar Filmhét Budapesten. A Filmtett Workshopon készült diákfilmeket is műsorra tűzték.

Forgass filmet a 16. Filmtett Workshopon! Új pályázat!

Forgass filmet a 16. Filmtett Workshopon! Új pályázat!

A Filmtett Egyesület meghirdeti nyári alkotótáborának idei második pályázati felhívását az animátori, rendezőasszisztensi, operatőri, vágói, hangmérnöki, gyártásvezetői, valamint színészi helyekre.

Még tíz napig lehet jelentkezni a Filmtett Workshop rendező- és animációs csoportjába

Még tíz napig lehet jelentkezni a Filmtett Workshop rendező- és animációs csoportjába

Eredeti, fiatalos forgatókönyveket várunk, műfaji megkötés nélkül. Mindkét csoport esetén követelmény, hogy valamilyen formában (a szó szoros vagy átvitt értelmében) jelenjen meg a forgatókönyvekben a leltár motívuma, illetve idén kötelező helyszín egy park.

Megkezdődött a 15. Filmtett Workshop

Megkezdődött a 15. Filmtett Workshop

A helyszín ezúttal a Sepsiszentgyörgyhöz közeli, árkosi felnőttoktatási központ, az események július 25. és augusztus 5. között zajlanak.

Lehet pályázni a 15. Filmtett Workshopra!

Lehet pályázni a 15. Filmtett Workshopra!

A Filmtett Egyesület meghirdeti nyári alkotótáborának második pályázatát. Idén július 25. és augusztus 5. között, a Sepsiszentgyörgy melletti Árkoson táborozhatnak velünk a filmkészítés és a filmről való írás iránt érdeklődő fiatalok.

Vissza